Готварство

Спаначена лазаня

17 Май 2021 | 06:13 |
Рейтинг:
5 от 1 гласа
Време на приготвяне: 90 мин Порции: 10
Спаначена лазаня

Продукти:

  • 1 супена лъжица зехтин
  • 500 г спанак
  • ½ глава лук, нарязан
  • ½ чаена лъжица сушен риган
  • ½ чаена лъжица сушен босилек
  • 2 скилидки чесън, пресован
  • 700 г сос за паста по избор
  • 350 мл вода
  • 300 г извара
  • 200 г моцарела, настъргана
  • 4 супени лъжици пармезан, настърган
  • 1 щипка пресен магданоз, нарязан
  • 1 чаена лъжица сол
  • 1/8 чаена лъжица черен пипер
  • 1 яйце
  • 500 г кори за лазаня

Приготвяне:

Загрейте фурната на 180 градуса. В голяма тенджера на средна температура сотирайте спанака, лука, ригана, босилека, чесъна в загрят зехтин. Добавете соса за паста и водата. Оставете да къкри 20 минути. В голяма купа смесете изварата, моцарелата, пармезана, магданоза, солта, пипера и яйцето. Разбъркайте добре.

Излейте малко количество от соса на дъното на квадратен съд за лазаня. Подредете 4 предварително размекнати листа за лазаня на дъното върху соса. Намажете ги и отгоре с малко от плънката. Добавете още 4 листа кори. Отгоре нанесете половината от плънката и половината от сместа със сирената. След това постелете още листове за лазаня и така докато плънката свърши. Гледайте да завършите с пласт плънка отгоре.

Покрийте с фолио и печете за 1 час. Свалете фолиото и печете още 15 минути.

Снимка: iStock

Вижте още: