Минипици с патладжан и моцарела

14 октомври 2017 | 06:56 | Михаела Лазарова
5 от 1 гласа
Добави в любими
1 голям патладжан
1 буркан сос маринара
50 г настърган пармезан
няколко листа босилек, нарязани на ситно
1/2 чаена лъжичка чесън на прах
чили на прах, по желание
сол, черен пипер на вкус
зехтин
250 г настъргана моцарела
100 г настърган чедър
50 мин.

  • Порции: 7-8

Продукти
Приготвяне

Измийте патладжана и го нарежете на колелца с дебелина около 1 см. Сложете го в тавичка и го осолете от двете страни. След 20-30 минути махнете горчилката, която е пуснал и леко попийте парчетата с кухненска хартия. Прехвърлете ги в друга тава върху хартия за печене и ги намажете с малко зехтин.

Запечете патладжана за около 20-25 минути в предварително загрята фурна на 180 градуса. В купа разбъркайте доматения сос заедно с пармезана, босилека, чесъна, черния пипер, солта и чилито. С тази смес намажете патладжана. След това прибавете настърганите моцарела и чедър и запечете отново докато сирената се разтопят.

Следете и кулинарната ни страничка Ръкохватки - лесни рецепти. 

Снимка: iStock

Опитайте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай