Готварство

Пица-лазаня с чоризо

16 Апр 2018 | 06:26 |
Рейтинг:
5 от 1 гласа
Време на приготвяне: 60 минути Порции: 6
Пица-лазаня с чоризо

Продукти:

  • 250 г белени домати от консерва
  • 2 супени лъжици зехтин
  • 2 скилидки чесън, намачкан
  • ½ чаена лъжичка сол
  • 1 щипка черен пипер
  • 1 щипка риган
  • 1 щипка захар
  • 8 броя кори за лазаня
  • 2 чаши сос бешамел
  • 2 чаши настъргана моцарела
  • резенчета чоризо

Приготвяне:

Попарете с гореща вода корите за лазанята за няколко секунди. Отцедете водата. Поставете едната кора на дъното на квадратна тава за печене, леко намазнена. Намажете я с малко бешамел. Постелете друга кора и отново намажете с лъжица бешамел.

В купа смесете намачкания чесън с пасираните домати и подправките. Намажете малко с доматената плънка по средата на лазанята, като си оставите малко за накрая. Продължете със соса бешамел, докато свършат корите за лазаня.

Накрая намажете лазанята с остатъка от доматения сос. Покрийте с настъргана моцарела и резенчета чоризо.

Печете в загрята на 180 градуса фурна за около 40 минути.

Снимка: iStock

Вижте още: