Готварство

Пица калцоне с пиле и бекон

06 Фев 2020 | 05:28 |
Рейтинг:
4 от 2 гласа
Време на приготвяне: 60 мин Порции: 6
Пица калцоне с пиле и бекон

Продукти:

  • 4 резена пушен бекон
  • ½ глава лук, нарязан на колелца
  • 420 г сварени пилешки гърди, накъсани
  • 160 мл барбекю сос
  • 1 тесто за пица, готово или домашно
  • 120 г настъргана моцарела
  • 2 супени лъжици ситно нарязан кориандър

Приготвяне:

Загрейте фурната на 200 градуса. Запържете бекона в тиган с много малко мазнина. След това го отцедете върху кухненска хартия. В същата мазнина запържете лука и накъсаното пилешко, докато лукът омекне. Добавете барбекю соса, разбъркайте и свалете от огъня. Върнете бекона в тигана и разбъркайте без да слагате на котлона.

Разстелете тестото за пица върху плота, като го разточите. Разрежете го наполовина. Разделете плънката на две между двете парчета тесто и я разпръснете само върху едната половина на всеки лист тесто. Поръсете с още малко барбекю сос плънката. Поръсете с кориандъра и настърганата моцарела. Завийте тестото на руло, като притиснете от всеки край, за да не излезе плънката.

Печете в леко намазнена тава за около 25 минути. Извадете пицата от фурната и я оставете да почине 10 минути преди сервиране.

Снимка: iStock

Вижте още: