Готварство

Безглутенов бананов хляб с фъстъчено масло

18 Мар 2018 | 07:06 |
Рейтинг:
5 от 1 гласа
Време на приготвяне: 60 минути Порции: 8
Безглутенов бананов хляб с фъстъчено масло

Продукти:

  • 3 банана
  • 3 яйца
  • 300 г ориз
  • 1 кофичка кисело мляко
  • 1 бакпулвер
  • 1 чаена лъжичка какао
  • 150 г фъстъчено масло
  • канела
  • 1 шепа орехи
  • 1 ванилия

Приготвяне:

Накиснете ориза за една нощ във вода, за да омекне. След това го отцедете много добре. Смесете всички съставки за банановия хляб в блендер или купа за миксер без орехите и какаото. Разбъркайте. Най-добре сместа би се разбила, ако имате кухненски робот, защото е гъста и може да затрудни ръчния ви миксер.

Намажете правоъгълна форма за хляб с мазнина. Изсипете сместа в нея като си оставите малка част от нея, в която да разбъркате какаото и счуканите орехи. Излейте какаовата смес в останалата като разбъркате леко с лъжица, така че да се получат шарки след изпичането.

Печете в загрята на 180-200 градуса фурна за 30-40 минути или до готовност.

Снимка: iStock

Вижте още: