Готварство

Канелен кекс с какао и ядки

10 Май 2018 | 06:28 |
Рейтинг:
5 от 1 гласа
Време на приготвяне: 60 минути Порции: 10
Канелен кекс с какао и ядки

Продукти:

  • 2 чаши брашно
  • 6 яйца
  • 1 чаша кафява захар
  • 5 супени лъжици олио
  • 5 супени лъжици вода
  • 1 супена лъжица какао
  • 2 чаени лъжички канела
  • 1 пакет бакпулвер
  • 1 течна ванилия
  • 150 г орехи

Приготвяне:

Разбийте яйцата със захарта с миксер. Към сместа прибавете олиото, водата, течната ванилия. Пресейте брашното с бакпулвера. Добавете ги към течните съставки и разбъркайте с миксера. От сместа отделете една чаша, която да разбъркате с какаото и канелата. Разбийте добре, за да не останат бучки от какао.

Излейте бялата смес в намазнена и набрашнена форма за кекс по ваш избор. След това изсипете кафявата канелена смес. Поръсете добре с натрошените орехи и разбъркайте, хем за да се получат неравномерни шарки, хем за да се разпределят ядките.

Печете в предварително загрята на 180 градуса фурна за около 40-45 минути.

Снимка: iStock

Вижте още: