Сладък тиквен хляб с шоколадови парченца

15 юли 2019 | 06:34 | Илияна Николова
5 от 2 гласа
Добави в любими
1 голямо яйце
1 и ½ чаши пюре от тиква
2/3 чаши кафява захар 
¼ чаша рапично олио
1 супена лъжица кленов сироп
1 чаена лъжица канела
1 чаена лъжица карамфил
¼ чаена лъжица сол
1 и ½ чаши брашно
½ чаена лъжичка сода
½ пакетче бакпулвер
1 чаша шоколадови парченца
60 мин

  • Порции: 10

Продукти
Приготвяне

Загрейте фурната на 200 градуса. Напръскайте правоъгълна форма за печене със спрей или я намазнете и набрашнете леко. В голяма купа смесете яйцето, тиквата и кафявата захар. Разбийте с миксер до гладка смес. Добавете рапичното олио, кленовия сироп, канелата, карамфила. Разбийте отново.

Пресейте солта, брашното, содата и бакпулвера в друга купа. Добавете ги към останалата смес и разбийте отново. Добавете шоколадовите парченца и разбъркайте с лъжица.

Излейте сместа във формата и печете в загрята фурна за 50 минути.

Снимка: iStock

Вижте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай