Безглутенов кекс с ванилия

28 януари 2020 | 08:48 | Илияна Николова
3 от 2 гласа
Добави в любими
3 яйца, разбити
2 чаени лъжици течна ванилия
100 г пудра захар
120 мл олио
1 супена лъжица прясно мляко 
1 чаена лъжица бакпулвер 
125 г царевично брашно
75 г оризово брашно 
За глазурата:
3 супени лъжици конфитюр от кайсии
кокосови стърготини
45 мин

  • Порции: 10

Продукти
Приготвяне

Загрейте фурната на 200 градуса. Намажете форма за кекс с олио и я поръсете с брашно. По желание можете да постелете и хартия за печене.

Разбийте яйцата с ванилия, захарта, олиото и млякото. Пресейте двата вида брашно с бакпулвера. Прибавете ги към мокрите съставки. Разбийте добре с миксера. Излейте сместа във формата. Печете 20 минути или до суха клечка.

По желание можете да направите и глазура от сладкото и да поръсите с кокос, но тази гарнировка не е задължителна.

Снимка: iStock

Вижте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай