Печена ябълкова палачинка

17 май 2017 | 09:39 | Илияна Николова
5 от 1 гласа
Добави в любими
1 чаша брашно

2 ябълки

2 щипки канела

½ чаша захар 

1 течна ванилия

½ лъжичка кокосово масло

1 малко кубче масло

1 щипка сол

1 чаша прясно мляко

4-5 яйца
60 мин.

  • Порции: 4

Продукти
Приготвяне

Използвайте кръгла тавичка за печене, която първо поставете на котлона. В нея разтопете маслото и кокосовото масло с малко от захарта. Предварително нарежете ябълките на полумесеци. Поставете ги в мазнината и ги запържете като разбърквате. След като се карамелизират ги свалете от котлона за малко.

През това време смесете яйцата, брашното, млякото, канелата, ванилията, солта и останалата захар. Разбийте с миксер.

Върнете ябълките на котлона. Залейте ги със сместа като внимавате ябълките да са равномерно подредени в тавата. Печете в загрята на 180 градуса фурна за около 20-30 минути или до златисто.

Поръсете с пудра захар и сервирайте палачинката, полята с мед или кленов сироп.

Снимка: iStock

Вижте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай