Готварство

Печена ябълкова палачинка

17 Май 2017 | 09:39 |
Рейтинг:
5 от 1 гласа
Време на приготвяне: 60 минути Порции: 4
Печена ябълкова палачинка

Продукти:

  • 1 чаша брашно
  • 2 ябълки
  • 2 щипки канела
  • ½ чаша захар
  • 1 течна ванилия
  • ½ лъжичка кокосово масло
  • 1 малко кубче масло
  • 1 щипка сол
  • 1 чаша прясно мляко
  • 4-5 яйца

Приготвяне:

Използвайте кръгла тавичка за печене, която първо поставете на котлона. В нея разтопете маслото и кокосовото масло с малко от захарта. Предварително нарежете ябълките на полумесеци. Поставете ги в мазнината и ги запържете като разбърквате. След като се карамелизират ги свалете от котлона за малко.

През това време смесете яйцата, брашното, млякото, канелата, ванилията, солта и останалата захар. Разбийте с миксер.

Върнете ябълките на котлона. Залейте ги със сместа като внимавате ябълките да са равномерно подредени в тавата. Печете в загрята на 180 градуса фурна за около 20-30 минути или до златисто.

Поръсете с пудра захар и сервирайте палачинката, полята с мед или кленов сироп.

Снимка: iStock

Вижте още: