Бананов чийзкейк, който не се пече

4 януари 2016 | 11:50 | Михаела Лазарова
4 от 5 гласа
Добави в любими
350 г маслени бисквити
150 г масло
3 банана
450 г извара
200 мл сметана
2 супени лъжици пудра захар
1 и 1/2 чаена лъжичка желатин
5 прахчета ванилия
300 мин.

  • Порции: 6-8

Продукти
Приготвяне

Смелете бисквитките в блендер или ги счукайте, а след това добавете към тях разтопеното масло. Отново смелете за няколко секунди и разстелете равномерно бисквитеното тесто по дъното на формата за чийзкейк.

Сложете желатина в чашата и сипете към него 6-7 супени лъжици гореща вода и разбъркайте добре, за да се разтвори. В блендер смелете бананите, изварата, сметаната, ванилията и пудрата захар. Пресипете крема в купа и бавно и внимателно добавете желатина, като трябва да бъркате непрекъснато.

Полученият желатинов крем се разпределя равномерно върху бисквитения блат. Чийзкейкът се покрива с фолио и се слага в хладилник за 3-4 часа. Преди да сервирате украсете с парченца банани, сметана или шоколад.

Снимка: Istock

Опитайте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай