Чийзкейк от бананов хляб

20 март 2017 | 07:05 | Михаела Лазарова
5 от 1 гласа
Добави в любими
4 големи банана
¼ чаша олио
1 яйце
½ чаша захар
1 ч.л. ванилова есенция
1 и ½ чаша брашно
1 ч.л. бакпулвер
1 ч.л. сода за хляб
1 ч.л. канела

За крема:
4 пакетчета крема сирене
½ чаша захар
1 ч.л. ванилова есенция
1 голяма чаена чаша топло мляко
1 ч.л. желатин на прах
120 мин.

  • Порции: 10

Продукти
Приготвяне

Намачкайте бананите на пюре с помощта на вилица. Прибавете към тях олиото, яйцето, захарта и ванилията. Разбъркайте добре със сладкарска шпатула. След това сложете и брашното, содата за хляб, бакпулвера и канелата.

Отново разбъркайте с шпатулата. Полученото тесто се изсипва в леко намазнена кръгла форма с отделящ се ринг. Печете в предварително загрята фурна на 180 градуса за около 30-40 минути. Оставете основата да се охлади добре. Направете крема като в купа смесите крема сиренето, захарта и ванилията. Разбъркайте много добре.

В топло мляко разтворете добре желатина и го прибавете към крема сиренето. Отново разбъркайте добре, след което изсипете крема върху блата. Покрийте формата с прозрачно фолио и охладете за 2-3 часа в хладилника. Преди да сервирате премахнете внимателно ринга и украсете по ваш избор.

Снимка: YouTube

Вижте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай