Семейство

Забавни уроци по рисуване за малки и големи

Рисуването е забавно и полезно

12.07.2019г. / 12 46ч.
Михаела Лазарова
Снимка: istock

Снимка: istock

Помните ли детските си рисунки, изцапаните дрешки и ръчички, изрисуваните тапети, маси.... Всичко това се повтаря, когато станете родители и децата открият магията наречена рисуване. Рисуването може много да разкрие за малките.

За техните емоции, настроения, желания. Да открие скрити таланти. Какво още дава това приятно занимание на малките?

Рисувайки, децата насърчават своето въображение, развиват своя усет за красивото и имат отворен ум. С времето те се научават да изразяват себе си не само с думи, но и с помощта на изкуството. Развиват и своето критично мислене.

Рисуването е радост за децата, особено когато си имат компания в това занимание. То е един забавен начин на общуване между деца и родители и формула, която ще ви сближи на едно друго ниво.

Свързани статии

Рисуването намалява стреса. Малките също попадат ежедневно в не малко стресови ситуации. Актът на създаване на красива картина, работата с ярки цветове, действа на децата като вид терапия.

В предизвикателството с четката и боичките, родителите често изпадат в затруднения, когато детето поиска мама или тати да им покаже как се рисува пиленце, пате и т. н. Екипът ни попадна на забавни рисунки, които могат да бъдат в помощ на всеки родител. Ето как да усъвършенствате вашите умения върху белия лист и да ги предадете на децата.

Пате

Зайче

Петле

Кораб

Акула

Снимки: Фейсбук Stylish Eve

Коментирай