Майчинство

5 лека за подсечена бебешка кожа

Успокояват и заздравяват

07.03.2018г. / 09 58ч.
Михаела Лазарова
Снимка: istock

Снимка: istock

Едно от най-големите предизвикателства за всяка майка е да се справи с проблема, наречен подсечена кожа. Въпреки разнообразието от качествени пелени, кожата на бебето е толкова чувствителна, че се налага да полагаме постоянни грижи, а понякога те могат да предотвратят и появата на обриви и ранички в областта на дупето.

Освен специализираната козметика, бихме могли да се доверим и на някои природни средства. Вижте 5 натурални лека, които помагат за успокояване на подсечената бебешка кожа (преди тяхното използване е добре да се консултирате с педиатър).

Алое вера

Алое вера е добре познато като хидратиращо, противовъзпалително, успокояващо, естествено средство срещу кожни дразнения. Гелът от растението спомага кожата да се възстанови по-бързо, да се хидратира в дълбочина.

За да третирате подсечените участъци нанесете върху измита и подсушена кожа малко количество чист гел от алое вера. Ако бебешката кожа понася добре тази грижа, нанасяйте от нея по няколко пъти на ден.

Трудности в говора при 3-годишните

Невен

Лечебните свойства на венчелистчетата на невена са известни от векове. Изследванията показват, че нанесен под формата на мехлем, невенът индуцира по-бързо възстановяване на кожата чрез подобряване на кръвообращението към възпалената или наранена кожа. Може да добавите хладка отвара от невен към банята на бебето или да приложите мехлем върху засегнатата кожа.

Кокосово масло

Кокосовото масло е известно със своите лечебни свойства. Лауриновата киселина, която се съдържа в него има антибактериални, противовъзпалителни и антиалергични свойства, което го прави добро средство за лечение на обриви от подсичане. Нанесете тънък слой от маслото върху почистена бебешка кожа. То ще я успокои, хидратира в дълбочина и предпази от повторно подсичане.

Свързани статии

Масло от вечерна иглика 

Маслото от вечерна иглика има приятен аромат и противовъзпалителни свойства, които могат да помогнат на бебешката кожа да се възстанови след подсичане. Предлагат се мехлеми обогатени с маслото, а може да ползвате и директно него, всеки път, когато сменяте пелените на бебето.

Как да свалим високата температура? 

Хума

Хумата е едно от богатствата, с които природата ни е дарила. Още от векове тя се използва с лечебни и разкрасителни цели. Нанесена върху кожата в сух вид, като пудра, тя спомага за абсорбирането на влагата и токсините, като стимулира нейното по-бързо възстановяване. Ако кожата на бебето изглежда влажна, опитайте с бяла хума на прах.

 

Коментирай