Майчинство

Високата температура – кошмарът на всеки родител

Как можем да следим денонощно температурата на болното дете

22.05.2018г. / 08 43ч.
Мария Дуковска
Снимка: istock

Снимка: istock

Когато детето ни е болно и има висока температура, това е сред най-стресиращите моменти за всеки родител. Особено тежко е, ако детето е малко, на възраст под 5 годинки, когато високата температура може да е причина за поява на фебрилни гърчове.

Понякога високата температура е симптом на вирусни инфекции и заболявания, които продължават с дни. Има състояния, при които температурата непрекъснато варира и то с дни наред, когато трябва да я следите, защото за минути може да скочи над вече опасните 38,5-39 градуса. В такива моменти сигурно ви се иска да имате залепен термометър за подмишницата на детето, само и само да можете да я следите във всеки един момент и да разберете когато се покачи.

С напредъка на технологиите и тази родителска мечта вече е реалност. Myki Care Thermometer е смарт устройство за измерване и продължително проследяване на телесната температура. Имах възможността да го тествам и да видя как работи.

Първото, което впечатлява, разбира се, е размерът и възможността термометърът да се залепи под мишницата и по този начин да измерва промените в температурата. Това, което се искаше от мен е само да инсталирам на телефона си безплатно приложение, чрез което да следя телесната температура на детето по 24 часа. Апликацията може да бъде изтеглена безплатно от Google Play и App Store.

В приложението бързо създадох профили на двете си деца, така че, когато ползвам Myki Care, да събирам данни и за техни предишни заболявания. Още един плюс е, че Myki Care Thermometer пази информацията 365 дни назад, което е голямо удобство за родителя и може да следи за високите и опасни стойности, които детето е вдигало при настинка или вирус.

Страхотно удобство е, че ако детето вдигне температура, а аз съм заспала, устройството изпраща аларма. Така отпада свръхизморителния дискомфорт да стоя будна цяла нощ и да следя с ръка кога детето ще стане много топло при допир. Освен това умното устройство измерва температурата с удивителна точност от 0.01 градус, изпраща по Bluetooth информация на всеки 8 секунди за измерената температура и така мога да съм сигурна, че няма да пропусна, ако температурата се покачи рязко. 

Към комплекта с устройството е включен MyKi Care BT (Bluetooth), благодарение на който не е необходимо да сте в една стая с детето непрекъснато, за да следите температурата му. Болното детенце може да спи в другата стая, докато вие сте в съседно помещение и данните за температурата ще се изпращат до вашия телефон. MyKi Care BT приема информацията от термометъра в дома и я изпраща до вашия мобилен телефон през домашната Wi-Fi мрежа.

Това, което ме притесняваше е дали термометърът ще е така точен, ако детето играе и се движи активно. Оказа се, че притеснението е неоснователно, тъй като устройството измерва все така прецизно, без значение дали детето спи или играе.

Друго мое притеснение относно смарт термометъра бе дали устройството е безопасно да е в контакт с детето дълго време. Термометърът е изработен от сертифицирани хипоалергенни материали, които не предизвикват странични реакции, като основният корпус е от медицинска пластмаса, а металният сензор – от медицинска стомана. 

Единственият минус, който аз лично откривам е, че ако използвате термометъра за първи път или дълго време не сте го ползвали, а ви се наложи бързо да измерите температурата на детето, ще трябва да изчакате около 15 минути. Това е първоначалното време, което е необходимо на устройството, за да започне да измерва коректно данните. Но това е само първия път, когато го ползвате. След това може да стои залепен под мишницата през цялото денонощие и наистина със свръхпрецизност да отмерва промените в телесната температура.

Как работи всъщност?

  • MyKi Care Thermometer се поставя под мишницата с кръглия сензор към тялото. За да се залепи за тялото, в комплекта има хипоалергенни лепенки за чувствителна кожа, които се използват за целта. Лепенката се прилепва върху термометъра, така че да го облепи от всички страни и да залепне добре върху кожата.
  • В комплекта с MyKi Care Thermometer e включен и MyKi Care BT. Той приема информацията от термометъра в дома и я изпраща до Вашия мобилен телефон през домашната Wi-Fi мрежа. Необходимо е да го включите в USB зарядно устройство в контакта, за да можете да го използвате.
  • Трябва да отворите приложението MyKi Care App, за да получавате информация за температурата през цялото време.
  • Следвайте инструкциите в приложението и използвайте прецизното устройство с лекота. Смарт термометърът помага на родителите не само чрез иновативната си технология, но най-вече с предимството да са информирани непрекъснато за състоянието на детето си и по този начин да си спестят много тревоги и негативни емоции.

За повече информация за какво е Myki Care и как може да се сдобието с него – https://myki.care.

Коментирай