Майчинство

Начини да накарате бебето да се смее

Смехът на мъниците е изключително заразителен

12.11.2018г. / 11 52ч.
Илияна Николова
Снимка: istock

Снимка: istock

Няма нищо по-обезоръжаващо и пленително от бебешкия смях. Той е истинска радост за ухото на родителите. Да усещаш, че мъничето ти се забавлява искрено е може би най-очарователния момент от живота на един родител.

Но невинаги е лесно да накарате бебчо да се смее. Кои са най-лесните и приятни начини да успеете?

Целувки и пуфкане по коремчето

Голото коремче на бебенцето е толкова апетитно и неустоимо, че няма как да не се изкушите да пуфнете няколко пъти по него. Това разсмива бебетата.

Как да тълкуваме плача на бебето

Ескимоски целувки

Ескимосите се целуват, като допират и търкат носовете си един в друг. Направете това с вашето бебе и вижте дали ще се забавлява.

Криене и показване

Няма бебе, което да не се смее на тази забавна игра. Можете да използвате кърпа за лице например, за да се скриете с нея, а след това магично и придружено с весели възклицания триумфално да се появите отново. Бебчо ще се смее много.

Гъделичкане

Това винаги разсмива бебенцата. Опитайте да го погъделичкате навсякъде по тялото – от стъпалата, по краченцата, коремчето и ръчичките.

Забавни физиономии

Бебетата винаги се смеят, когато възрастните правят смешни лица пред тях.

Помолете по-голямото ви дете да разсмее бебето

Децата могат да са истински комедианти. Те са наблюдателни и попиват всички поведения на възрастните. Използвайте потенциала им.

Игра на гоненица

Дали ще оставите бебето си да ви гони или ще гони домашния ви любимец, няма значение. Това предизвиква бурен смях.

Кое е нужно и кое не за новороденото бебе?

Свързани статии

Друсане на леглото

Поставете бебето на матрака и започнете да го друсате, като озвучавате всяко движение. Дори отначало бебчо да не разбере какво се случва, след това ще се разсмее.

Странни гласове

Преправянето на гласа също носи голяма забава. Разказвайте приказки на бебето или му пейте песничка като променяте рязко тембъра на гласа си. То ще започне да ви гледа с интерес и постепенно ще започне да се смее.

Конче

Язденето на конче е толкова забавно, че никое бебе не може да му устои. Няма значение дали ще поставите бебето на коленете или раменете си. Винаги е смешно.

Коментирай