Майчинство

Смешни неща, които всеки родител прави

Всеки е минал през това

21.02.2020г. / 09 21ч.
Илияна Николова
Снимка: istock

Снимка: istock

Колкото и различни да са хората, когато станат родители неусетно започват да придобиват сравнително сходни навици към децата си, които понякога ги поставят в комични ситуации. И тъй като всеки родител иска най-доброто за детето си, иска да го предпази от всички чудовища, които се крият под леглото, иска да не се опари от супата, когато се храни, и най-вече има чувството, че детето му е малко, колкото и реално да е пораснало то, всичко това кара повечето родители да изпадат в някои сходни смешни ситуации.

Тайните на това да си щастлив родител

Вероятността да се припознаете в някои от следните смешни родителски действия е голяма.

Говорите бавно и изразително дълго след като детето ви е проговорило

Свикнали сте малкото ви детенце да не ви разбира, затова му говорите протяжно, бавно и отчетливо. Този навик се вкоренява у много родители, които продължават да се обръщат така към децата си дълго след като те са проговорили свободно.

7 стъпки да сближите детето с доведения родител

Използвате бебешки език при пораснали деца

Това е една от най-смешните и забавни картинки, погледната отстрани – родител, който с глезещ и бебешки тон говори на дете, което вече е в състояние дори да каже някоя мръсна дума. Вярно е, че на повечето родители не им се иска децата им да порастват, но бебешкото говорене е неприемливо, според специалисти и педагози даже и в бебешка възраст.

8 неща, които не вярвахте, че ще правите като родители

Обръщате се към партньора си с „мамо“ и „тате“

Почти всеки родител е изпадал несъзнателно в такава забавна ситуация. Покрай детето, което се обръща към вас с „мамо“ или тате“ несъзнателно и вие възприемате тези обръщения, използвайки ги в моментите, в които се обръщате към партньора си. Още по-смешно е, когато го направите, когато детето не е наоколо и няма пред кого да се предпазвате от „бебчо“, „мечо“, „мило“ и други подобни ласкави обръщения между партньори в двойка.

Постоянно питате дали на някого му се ходи до тоалетната

Малките деца рядко се сещат, че им се ходи до тоалетната, което предизвиква леки неприятности, когато се изпуснат в гащите. Този факт ви създава навик непрекъснато да питате дали някой има нужда от тоалетна, дори когато децата ви вече са пораснали и могат да контролират това и сами.

С какво се отличават родителите на успешните деца?

Вдигате детето да го помиришете

Родителите добиват този навик, докато бебетата са малки и се налага честа смяна на пелените. Странно е обаче как някои родители изпадат в смешна ситуация да миришат дете, което е поотраснало и което може само да каже дали му се ходи до тоалетната.

Свързани статии

Люлеете детето като бебе

Много родители споделят как навикът с люлеенето на ръце на малко бебе се запечатва в мускулната им памет и когато гушнат в ръце по-голямо дете инстинктивно им идва да люлеят и него. Още по-смешно е когато люлеете и половинката си, когато се сгушите заедно на дивана пред телевизора например.

5 въпроса, които да си зададете преди да станете доведен родител

Покривате очите на детето или сменяте канала

За повечето родители е притеснително, направо срамно да гледат неудобни сцени по телевизията или в някой филм. Първата им реакция е или да покрият очите на детето, или да сменят канала. Този навик остава и след като децата пораснат.

Как един родител руши връзката с децата си

Коментирай