Майчинство

Полезна енергия за децата

Оптимално детско развитие чрез хранене

03.08.2020г. / 17 00ч.
Михаела Лазарова
Полезна енергия за децата

Като родители се стремим да дадем най-добрия старт на всяко дете. Какво яде и пие бебето е важно за неговото здраве не само сега, правилното хранене в първите 1000 дни полага основите на цялостното детско развитие и благосъстояние. За да може детето да яде здравословно, то трябва да приема храни от 4 основни хранителни групи: въглехидрати, мазнини, протеини (белтъчини) и фибри.

Както се вижда от графиката основната част от менюто на децата трябва да са продукти от групата на въглехидратите – храни съдържащи нишесте като паста, каши, хляб, бисквити, ориз, картофи и др. Те са важен източник на енергия, витамини и минерали и следва да са доминантната част от диетата на бебето. В тази група се включват също така пълнозърнести и стандартни каши, овесени ядки, сладки картофи, нудъли, кускус и др.

Plasmon се грижи децата да получат енергия и витамини

Децата се нуждаят от балансиран и контролиран хранителен режим. Затова в съдържанието на пастите на Plasmon има калций, който спомага за правилното развитие на костите и зъбите, желязо което допринася за оптимално развитие на мозъка и 4 витамина, които насърчават растежа на вашето дете. Направени са от селектирано 100% брашно, без оцветители и консерванти. Има специално разработена паста без съдържание на глутен. Всички съставки, вложени в пастите на Plasmon, са внимателно контролирани (без използване на пестициди). Особено важно е да се знае, че хранителните стойности и големина на частиците са съобразени с възрастта на детето.

Съставките в кашите на Plasmon освен основна порция въглехидрати са и естествени източници на фибри, съдържат калций и витамин B, с кремообразна консистенция и мек, деликатен вкус, подходящ за първите ястия на бебето. Рецептите на млечните и безмлечните каши предлагат разнообразие от варианти на безглутенови и зърнени култури, плодове и бисквити. Подходящо е да се разтварят в кърма, преходно мляко (стандартно или за специални медицински цели) или вода.

Емблематичните бишкоти на Plasmon са чудесен избор за бебета над 4 месеца и могат да се добавят към мляко, плодов сок, чай или да бъдат директно консумирани. Те са лесно разтворими, разбиват се добре, което улеснява храненето с бебешко шише. Хранителните стойности са съобразени с нуждите на детето. Бисквитите се произвеждат по специална рецепта, подобрена с калций (за костите и зъбите), желязо (за познавателно развитие) и витамини за растежа на вашето мъниче. Те могат лесно да се консумират, дори и когато бебчето ви няма още зъбки, но под наблюдение на възрастен. Предлагаме гранулирани, глутенови и безглутенови рецепти, както и допълнително овкусени с ванилия или какао подходящи за консумация след 12 месец. Направени са от селектирани брашна, без изкуствени оцветители и консерванти, без палмово масло. Всички вложени съставки са внимателно контролирани. Бишкотите са предпочитан избор на много майки за въвеждане на вкусна глутенова храна.

Децата не са умалени възрастни и хранителните параметри в продуктите за възрастни са неподходящи за ранна детска възраст, затова в периода на ранното детство купувайте само специализирани детски храни.

Заедно с грижа за децата

Plasmon е италианска марка създадена през 1902 г., която предлага голямо продуктово разнообразие на детски храни включително преходни млека и млека за малки деца. Има специално създадени формули за деца с алергия към белтъка на кравето мляко, при тежки колики, при диария и рефлукс, както и за недоносени деца. Течните формули са готови за директна консумация, което значително улеснява ежедневната грижа по приготвяне на млечното хранене. Plasmon е съюзник на децата в продължение на повече от 100 години. Ние споделяме радостта от отглеждането им и помагаме да растат с качествени храни, на които родителите могат да се доверят. Продуктите се произвеждат само в Италия, а суровините се подбират от лицензирани доставчици в съответствие със строга система за контрол на качеството „Oasi Nella Crescita“ (Оазис на растежа). Ние предлагаме натурални, качествени и здравословни храни, с които помагаме на родителите да положат основите на правилното хранене. Цялостната концепция съчетава италианската традиция за вкусна храна, семпли рецепти и натурални съставки, с иновативни технологии и тенденции в областта на детското хранене. Непрестанното сътрудничество и съвместните програми с Министерство на земеделието, както и с редица научни асоциации, включително Италианските дружества по педиатрия, неонатология и пациентски организации, печели доверието на лекари и потребители от целия свят.

Последвайте ни на: www.plasmon.bg FB Plasmon Bulgaria