Готварство

Тарта „Линцер“

29 Окт 2015 | 12:20 |
Рейтинг:
5 от 1 гласа
Време на приготвяне: 145 минути Порции: 7-8
Тарта „Линцер“

Продукти:

  • За тестото:
  • 85 г масло
  • 65 г пудра захар
  • 1 яйце
  • 165 г брашно тип 500
  • 50 г бадемово брашно
  • ванилия на прах
  • 1 г канела на прах
  • 1 г набухвател за сладкиши
  • щипка сол
  • За пълнежа:
  • 250 г конфитюр от малини

Приготвяне:

Смесете омекналото масло заедно със захарта и след това добавете щипка сол и яйцето. Разбъркайте добре и добавете пресятото брашно с набухвателя, щипка ванилия, канела, бадемовото брашно и замесете, докато получите хомогенно тесто.

Увийте го в прозрачно домакинско фолио и го оставете за два часа в хладилника да почине. След това разстелете 2/3 от тестото и го разточете с дебелина около 3 мм и го поставете във форма за торта с диаметър 22 см. В основата за тартата поставете конфитюра.

Останалата част от тестото нарежете на ленти и подредете кръстосано върху тарта. Печете във фурна на 180 градуса за 20-25 минути. По желание след като изстине може да я глазирате с желатин.

Рецептата е част от книгата "Тарти. 50 лесни рецепти“.

Снимка: istock

Вижте още: