Готварство

Летни брускети с ягоди и рикота

17 Юни 2019 | 05:23 |
Рейтинг:
5 от 2 гласа
Време на приготвяне: 40 мин Порции: 10
Летни брускети с ягоди и рикота

Продукти:

  • 24 резена франзела
  • 3-4 супени лъжици масло, размекнато
  • 150 г сирене рикота
  • 2 чаши нарязани пресни ягоди (на филийки)
  • ¼ чаша бяла захар или пудра захар (или колкото е необходимо)
  • 1-2 стръкчета мента

Приготвяне:

Нарежете франзелата. Загрейте фурната на слабо. През това време намажете тънък слой масло върху всяка филийка. Запечете филийките до златисто за 5-6 минути. Извадете ги от фурната и ги охладете леко на стайна температура. Намажете всяка филийка с малко рикота и върху нея подредете ягодите. Поръсете всяка брускета със захар или с пудра захар.

Върнете във фурната за 2-3 минути, колкото захарта да се карамелизира, но без да изпичате плодовете. Декорирайте с листенца мента.

Сервирайте веднага.

Снимка: iStock

Вижте още: