Летни брускети с ягоди и рикота

17 юни 2019 | 05:23 | Илияна Николова
5 от 3 гласа
Добави в любими
24 резена франзела 
3-4 супени лъжици масло, размекнато 
150 г сирене рикота
2 чаши нарязани пресни ягоди (на филийки) 
¼ чаша бяла захар или пудра захар (или колкото е необходимо) 
1-2 стръкчета мента
40 мин

  • Порции: 10

Продукти
Приготвяне

Нарежете франзелата. Загрейте фурната на слабо. През това време намажете тънък слой масло върху всяка филийка. Запечете филийките до златисто за 5-6 минути. Извадете ги от фурната и ги охладете леко на стайна температура. Намажете всяка филийка с малко рикота и върху нея подредете ягодите. Поръсете всяка брускета със захар или с пудра захар.

Върнете във фурната за 2-3 минути, колкото захарта да се карамелизира, но без да изпичате плодовете. Декорирайте с листенца мента.

Сервирайте веднага.

Снимка: iStock

Вижте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай