Меню

Шоколадов пудинг с круши от Джейми Оливър

20 януари 2021 | 06:00 | Михаела Лазарова
5 от 3 гласа
Добави в любими
150 г брашно с набухвател
200 г бяла захар
семената на 1 ванилова шушулка
1 ч.л. бакпулвер
50 г какао
25 г масло
100 г черен шоколад
150г нискомаслено прясно мляко
крушите от един компот (изцедени)
100 г кафява захар
пудра захар за поръсване при сервирането
80 мин.

  • Порции: 8

Продукти
Приготвяне

В купа смесете брашното, ванилията, бялата захар, бакпулвера и 2 супени лъжици от какаото. На водна баня разтопете маслото и шоколада и ги излейте при сухите съставки, след което добавете и млякото. Бъркайте до получаването на хомогенна смес.

Изсипете и заравнете сместа в съд за печене с размери 25 на 30 см. Отгоре разпределете нарязаните круши. В купа разбъркайте захарта заедно с останалото какао и поръсете върху тестото. Сложете тавичката за печене в дълбока тава и налейте 500 мл топла вода.

Печете сладкиша около 35-40 минути. В краищата сладкишът ще бъде изпечен, а в средата ще има гъст шоколадов сос.

Рецептата е част от книгата „Джейми и приятели“.

Снимка: istock

Опитайте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай