Готварство

Лесна торта с шоколадов крем

14 Яну 2017 | 08:41 |
Рейтинг:
5 от 1 гласа
Време на приготвяне: 80 минути Порции: 10
Лесна торта с шоколадов крем

Продукти:

  • За тестото:
  • 2 чаши прясно мляко
  • 2 чаши брашно
  • 1/2 чаша захар
  • 6 супени лъжици какао
  • 1 ч.л. бакпулвер
  • За крема:
  • 2 чаши мляко
  • 1 чаена чаша захар
  • 3 супени лъжици брашно
  • 1 яйце
  • 1 млечен шоколад

Приготвяне:

В купа комбинирайте сухите съставки и разбъркайте. Прибавете постепенно топлото мляко. Полученото тесто се изсипва в намазнена и набрашнена тавичка и се пече в предварително загрята фурна на 180 градуса за около 40 минути. Оставете готовия блат да се охлади добре.

През това време пригответе крема като изсипете в малка тенджерка млякото и го оставите да се загрее добре. Разбийте яйцето в купа със захарта и брашното и ги прибавете към топлото мляко. Бъркайте непрекъснато, на бавен огън, за да може яйцето да се хомогенизира в сместа. Когато се получи хомогенна смес може да добавите и натрошения шоколад.

Охладеният блат се разрязва на две и половините се слепват с крема. От него трябва да ви остане и за намазване на тортата от външната страна. Накрая украсете с пресни плодове или друго по ваш избор.

Снимка: iStock

Вижте още: