Бисквити с топящи се шоколадови парченца
11 Фев 2018 | 06:49 | Михаела Лазарова Време на приготвяне: 60 минути Порции: 10
Продукти:
- 1/2 чаша бяла захар
- 3/4 чаша кафява захар мусковадо
- 1 яйце
- щипка сол
- чаена лъжичка ванилова есенция
- 1/2 чаена лъжичка сода за хляб
- 1/2 чаша разтопено масло
- 1 и 1/4 чаша брашно
- 120 грама шоколад по ваш избор
Приготвяне:
Сложете в купа захарта, солта и разтопеното масло. Разбъркайте добре. Прибавете яйцето, ванилията и отново разбъркайте. Пресейте брашното заедно със содата за хляб. Трябва да се получи меко тесто, но не твърде разтегливо. Към него сложете шоколада, който сте начупили на по-големи парчета.
Разбъркайте отново, покрийте купата с прозрачно фолио и поставете в хладилник за няколко минути да стегне.
В тавичка застелете хартия за печене. С помощта на лъжица за сладолед вземете от тестото и поставете топките на хартията. Печете бисквитите в предварително загрята фурна на 180 градуса за около 12-15 минути.
Снимка: iStock, Идея: Tasty
Опитайте още: