Меню

Шоколадови маслени бисквити

12 януари 2020 | 06:26 | Илияна Николова
5 от 1 гласа
Добави в любими
250 г пудра захар
50 г какао на прах
450 г брашно 
½ чаена лъжица сол
350 г масло, охладено и нарязано на кубчета 
1 чаена лъжица течна ванилия
2 яйца 
175 г шоколад, не много сладък
60 мин

  • Порции: 10

Продукти
Приготвяне

Загрейте фурната на 180 градуса. Подгответе правоъгълна тава и я застелете с хартия за печене.

В голяма купа пресейте пудрата захар, брашното, солта и какаото. Към тях добавете кубчетата студено и твърдо масло. Добавете яйцата и ванилията. Разбийте добре с миксер. Като тестото се сгъсти, довършете омесването с ръце.

Върху набрашнена повърхност разточете тестото. Оформете бисквити с помощта на чаша. Ако тестото е прекалено лепкаво го върнете в хладилника да се стегне преди да режете и оформяте бисквитите. Поставете оформените бисквити в тавата.

Печете за 10 минути в загрятата фурна, докато повърхността на бисквитите започне да изглежда суха. Охладете ги до стайна температура преди да ги извадите от тавата.

Разтопете шоколада на водна баня. Залейте бисквитите или ги натопете в шоколада, за да ги украсите. Сложете ги в хладилник за 1 час преди да сервирате.

Снимка: iStock

Опитайте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай