Мъфини с шоколад и тиква

8 декември 2016 | 15:35 | Михаела Лазарова
Добави в любими
200 г тиква
50 г малц
100 г брашно
100 г овесен йогурт
10 г бакпулвер
30 г шоколадови парченца
60 мин.

  • Порции: 10-12

Продукти
Приготвяне

Измийте и сварете тиквата докато омекне (трябват ѝ около 30 минути). Махнете я от огъня, поставете я в купа и я оставете да се охлади, след което може да я пасирате. Разделете тиквата на две, сложете всяка от половините в отделен съд. Във всеки съд добавете малц, брашно, овесен йогурт, бакпулвер и шоколад на парченца. Само в единия съд прибавете какао на прах.

Разбъркайте добре съставките в двата съда. Поставете хартиените формички за мъфини в гнездата на метална форма. След което ги напълнете до 3/4 от височината им. Печете в предварително загрята фурна на 160 градуса за около 20 минути. След изпичането ги оставете да се охладят.

Снимка: iStock

Рецептата е част от книгата „Йогурт – 50 лесни рецепти“ на издателство Инфо Дар.

Вижте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай