Готварство

Мъфини с банан, шоколад и кремава глазура

02 Фев 2019 | 06:21 |
Рейтинг:
Време на приготвяне: 90 минути Порции: 10
Мъфини с банан, шоколад и кремава глазура

Продукти:

  • 1 и ¼ чаши брашно
  • ½ чаена лъжичка сода
  • ¼ чаена лъжичка бакпулвер
  • 1 щипка сол
  • ½ чаша захар
  • 6 супени лъжици кафява захар
  • ¼ чаша масло, размекнато
  • 2 обелени банана, намачкани
  • 1/3 чаша прясно мляко
  • 1 яйце
  • ½ чаша шоколадови парченца
  • За крема:
  • 250 г крема сирене
  • 3 супени лъжици масло, размекнато
  • 1 течна ванилия
  • 2 чаши пудра захар

Приготвяне:

Пресейте брашното, бакпулвера, содата, солта заедно в купа.

Отделно смесете захарта, кафявата захар, ¼ чаша масло в друга купа. Разбийте с миксер до кремава смес. Разбийте и яйцето. Добавете намачканите банани. Разбийте. Започнете да добавяте брашнената смес на 2-3 пъти, разбърквайки, за да не останат бучки. Редувайте добавянето на брашно с прясното мляко, за да разреждате сместа. Накрая добавете шоколадовите парченца и разбъркайте на ръка с дървена лъжица.

Напълнете предварително намазнени и постлани с хартия за мъфини форми. Печете в загрята на 180 градуса фурна за около 30 минути или до суха клечка.

Междувременно направете крема като смесите крема сиренето и 3 супени лъжици размекнато масло в купа. Бъркайте, докато сместа стане гладка. Добавете ванилията, след това и пудра захарта на порции. Разбърквайте с миксер, докато кремът стане напълно гладък.

Украсете мъфините и сервирайте.

Снимка: iStock

Вижте още: