Готварство

Прасковен коблер с масло

01 Юли 2019 | 05:44 |
Рейтинг:
5 от 1 гласа
Време на приготвяне: 60 мин Порции: 10
Прасковен коблер с масло

Продукти:

  • ½ чаша масло, разтопено
  • 400 г праскови от компот
  • 2/3 чаша захар + 1 чаша
  • 1 чаша брашно
  • ½ чаша прясно мляко
  • 1 и ½ чаени лъжици сода
  • ¼ чаена лъжица сол

Приготвяне:

Загрейте фурната на 180 градуса. Разтопете маслото и с него намажете формата за сладкиша. Леко поръсете с брашно.

В дълбок тиган загрейте прасковите, 2/3 чаша захар и водата. Разбърквайте от време на време, докато се сгъсти сиропът или около 5 минути. Свалете от огъня.

В купа смесете брашното, 1 чаша захар, млякото, содата и солта. Разбъркайте. Излейте тестото в съда за печене като си оставите малко. Подредете прасковената смес върху тестото. Накрая залейте с остатъка от течното тесто. Печете в загрятата фурна до златисто или около 45 минути.

Снимка: iStock

Вижте още: