Меню

Турска пилешка супа

8 октомври 2006 | 14:55 | Аз жената
2 от 1 гласа
Добави в любими
За 4 порции:
250 г сварено пилешко месо 
1 каф. чашка жито 
1 глава лук 
200 г зрял боб 
200 г царевица 
4 домата 
1 люта чушка 
джоджен, сол, магданоз 
олио 3-4 суп. лъж.
1 ч.50 мин.

Продукти
Приготвяне

Турската кухня често включва пилешко месо. Това е една традиционна черкезка супа, характерна за Източна Турция. Вкусна е и питателна.

Сваряваме боба, житото и царевицата с 1 л вода.
Лука и доматите задушаваме, добавяме и лютата чушка (цяла или на парченца, почистена от семето).
Смесваме варивото със запръжката, добавяме пилето и оставяме да ври около 40 минути.
Преди да свалим от огъня, добавяме подправките.

Добър апетит!

Снимка: photl.com

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай