Готварство

Супа с пилешки гърди, тиквички и моркови

22 Яну 2016 | 05:40 |
Рейтинг:
5 от 2 гласа
Време на приготвяне: 60 минути Порции: 8
Супа с пилешки гърди, тиквички и моркови

Продукти:

  • 2 супени лъжици зехтин
  • 1 чаша лук, нарязан на кубчета
  • 1 чаша целина, нарязана на ситно
  • 3 скилидки чесън, намачкани
  • 1 кубче пилешки бульон
  • 1 чаша моркови, нарязани на кръгчета
  • 500 г пилешки гърди, предварително сварени и накъсани
  • ½ чаена лъжичка босилек
  • ½ чаена лъжичка риган
  • 3-4 супени лъжици сварен грах за цвят
  • 1 щипка мащерка
  • сол и черен пипер на вкус
  • 2 средно големи тиквички, нарязани на кубчета или на тънки лентички

Приготвяне:

Загрейте зехтина в тенджера на средна температура. Запържете лука, целината и чесъна в сгорещената мазнина. Разтворете бульона в литър вода и го добавете в тенджерата. Нека заври. След това добавете морковите, пилешкото, подправките.

Когато заври повторно с всички продукти, намалете котлона, поставете открехнат капак и оставете да къкри за около 20 минути. Ако е необходимо долейте още вода.

Малко преди да е готово добавете тиквичките и граха, защото те не изискват дълга термична обработка.

Снимка: iStock

Вижте още: