Меню

Пилешка супа със зеленчуци и крутони

23 септември 2018 | 06:40 | Илияна Николова
5 от 1 гласа
Добави в любими
400 г пилешки гърди
2 стръка целина
4 яйца
1 глава лук
2 моркова
1 супена лъжица лимонов сок
1 щипка сол
60 мин.

  • Порции: 6

Продукти
Приготвяне

В дълбока тенджера сварете пилешките гърди, предварително нарязани на по-дребни кубчета заедно с нарязаните моркови. Добре е водата да е подсолена.

Когато заври, прибавете яйцата едно по едно много бавно, за да не се сготвят изведнъж. Разбърквайте непрекъснато, докато яйцата започнат да се посгъстяват. Нарежете лука на по-едро и добавете и него. Варете до пълно омекване на продуктите.

При сервиране може да добавите и крутони.

Снимка: iStock

Опитайте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай