Готварство

Супа с телешки джолан и зелев сок

23 Яну 2018 | 07:18 |
Рейтинг:
5 от 1 гласа
Време на приготвяне: 90 минути Порции: 5
Супа с телешки джолан и зелев сок

Продукти:

  • 1,300 кг телешки джолан
  • 2,5 – 3 л зелев сок
  • 350 г кисело зеле
  • 2 глави лук
  • 150 г ориз
  • червен пипер
  • чубрица
  • черен пипер
  • олио
  • масло

Приготвяне:

Обезкостете месото и го нарежете на малки парчета като за супа. В тенджера загрейте олио и задушете в него месото и нарязаните чесън и лук. Прибавете към тях нарязаното зеле. Овкусете със с червен и черен пипер.

Залейте със зелевия сок. След като месото е готово може да добавите премития ориз и чубрицата. Гответе на тих огън, а преди да сервирате прибавете малко парче масло в супата.

Снимка: iStock

Опитайте още: