Готварство

Пилешка супа с тиквички и моркови

15 Яну 2018 | 06:56 |
Рейтинг:
5 от 1 гласа
Време на приготвяне: 60 минути Порции: 6
Пилешка супа с тиквички и моркови

Продукти:

  • 2 големи пилешки бутчета
  • 2 тиквички
  • 3 глави лук
  • 2 моркова
  • 1 стрък целина
  • 1 скилидка чесън
  • 1 домат
  • 2 стръка прясна мащерка
  • 3-4 супени лъжици зехтин
  • сол
  • черен пипер
  • риган

Приготвяне:

Сварете пилешкото месо в подсолена вода. Към него добавете ситно нарязана мащерка и една от главите лук, нарязана на ситно. След като месото започне да се отделя от кокала го извадете и прецедете бульона.

Почистете месото от костите и го накъсайте на едри парчета.

В дълбок тиган загрейте мазнината и запържете нарязаните морков, домат, целина, лук и намачкания чесън. След като се запържат към тях долейте получения по-рано бульон. Намалете котлона и варете до омекване на зеленчуците. Поръсете със сол по преценка.

Нарежете тиквичките на кръгове, а след това на полумесеци. Добавете ги към супата. Варете няколко минути и добавете месото. Варете супата още 10 минути и подправете с останалите подправки. Сервирайте гореща.

Още вкусни рецепти вижте на страницата ни във Фейсбук „Ръкохватки – лесни рецепти“

Снимка: iStock

Опитайте още: