Готварство

Италианска сватбена супа с паста и кюфтета

23 Сеп 2018 | 08:45 |
Рейтинг:
5 от 1 гласа
Време на приготвяне: 60 мин Порции: 4
Италианска сватбена супа с паста и кюфтета

Продукти:

  • 500 г телешка кайма
  • 2 яйца, разбити
  • ¼ чаша хлебни трохи или галета
  • 2 супени лъжици настърган пармезан
  • 1 супена лъжица босилек
  • 3 супени лъжици ситно нарязан лук
  • 2 л разтворен пилешки бульон
  • 2 чаши пресен спанак
  • 1 чаша паста по избор
  • ¾ чаша нарязани моркови

Приготвяне:

В средно голяма купа смесете телешката кайма с яйцата, галетата, пармезана, босилека и лука. Оформете малки кюфтенца.

В голяма тенджера загрейте бульона. Когато заври, добавете пастата, морковите и кюфтенцата. Отново изчакайте да заври. Намалете температурата на котлона. Разбърквайте периодично. Когато започне да завира наново, намалете още котлона и гответе още 10 минути или докато кюфтетата не са вече розови отвътре. Накрая добавете спанака. Сервирайте супата поръсена с пармезан.

Снимка: iStock

Опитайте още: