Готварство

Италианска супа лазаня

08 Дек 2019 | 05:19 |
Рейтинг:
5 от 1 гласа
Време на приготвяне: 60 мин Порции: 6
Италианска супа лазаня

Продукти:

  • 2 супени лъжици зехтин
  • 1 чаша нарязан лук
  • 2 големи сурови наденици, изстискани от червото
  • 3 скилидки чесън, пресован
  • 1 супена лъжица доматена пасата
  • 1 консерва белени домати, нарязани
  • 4 чаши вода
  • 2 чаши пилешки бульон
  • 1 супена лъжица захар
  • ¼ чаена лъжица сол
  • ½ пакет кори за лазаня, натрошени на квадратчета
  • 1 чаена лъжица балсамов оцет
  • ¾ чаша настъргана моцарела
  • 2 супени лъжици настърган пармезан
  • 2 супени лъжици нарязан босилек, пресен

Приготвяне:

Загрейте мазнината в голяма тенджера на средна към висока температура. Запържете лука, като разбърквате непрекъснато. Избутайте лука в едната страна на тенджерата и сложете изстисканата кайма от наденицата. Запържете и нея, като разбърквате постоянно. Смесете с лука. Добавете чесъна и доматената паста (пасата). Не спирайте да разбърквате. Прибавете доматите, водата, бульона, захарта и солта. Оставете да заври на силна температура.

Добавете парченцата кори за лазаня във врящата супа. Разбъркайте внимателно, за да се разделят. Намалете котлона. Разбърквайте от време на време. След около 8-10 минути, когато корите се сварят, свалете от котлона. Добавете оцета и разбъркайте.

Междувременно смесете настърганата моцарела и пармезан в малка купа. Разпределете супата в 6 малки купички и поръсете със сместа от сирена. Украсете с пресен босилек.

Снимка: iStock

Опитайте още: