Меню

Пилешка супа с целина и праз

25 януари 2020 | 08:10 | Илияна Николова
Добави в любими
1 кг пилешки бутчета
2,5 л вода
1 глава лук, нарязан
50 г ечемик 
280 мл пилешки бульон
7 стръка праз, нарязан
2 стръка целина, нарязана
1 стрък прясна мащерка, нарязана 
½ връзка пресен магданоз, нарязан
1 чаена лъжица сол 
½ чаена лъжица пресен черен пипер
90 мин

  • Порции: 8

Продукти
Приготвяне

В дълбока тенджера на силен котлон кипнете водата и ечемика. След като заври, сложете пилешкото, намалете температурата и оставете да къкри 1 час. Извадете пилешкото. Обезкостете го. Нарежете месото на по-дребни късове и го върнете в тенджерата. Добавете бульона, лука, целината, мащерката, магданоза, солта и пипера. Оставете да къкри 30 минути или докато зеленчуците омекнат.

Снимка: iStock

Вижте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай