Готварство

Пилешка супа с целина и праз

25 Яну 2020 | 08:10 |
Рейтинг:
Време на приготвяне: 90 мин Порции: 8
Пилешка супа с целина и праз

Продукти:

  • 1 кг пилешки бутчета
  • 2,5 л вода
  • 1 глава лук, нарязан
  • 50 г ечемик
  • 280 мл пилешки бульон
  • 7 стръка праз, нарязан
  • 2 стръка целина, нарязана
  • 1 стрък прясна мащерка, нарязана
  • ½ връзка пресен магданоз, нарязан
  • 1 чаена лъжица сол
  • ½ чаена лъжица пресен черен пипер

Приготвяне:

В дълбока тенджера на силен котлон кипнете водата и ечемика. След като заври, сложете пилешкото, намалете температурата и оставете да къкри 1 час. Извадете пилешкото. Обезкостете го. Нарежете месото на по-дребни късове и го върнете в тенджерата. Добавете бульона, лука, целината, мащерката, магданоза, солта и пипера. Оставете да къкри 30 минути или докато зеленчуците омекнат.

Снимка: iStock

Вижте още: