Крем супа от резене

14 октомври 2015 | 12:00 | Михаела Лазарова
4 от 4 гласа
Добави в любими
50 г масло
1-2 глави лук
2-3 грудки резене
2 картофа
няколко стръка копър
1 чаша сухо бяло вино
1 и 1/2 литър зеленчуков бульон
150 мл сметана за готвене
сол и черен пипер на вкус
1 ч.

  • Порции: 4

Продукти
Приготвяне

В тенджера разтопете маслото и задушете в него нарязаните на тънки ивици резене и лук. След това добавете картофите, нарязания копър и бялото вино. Оставете да къкри няколко минути и добавете бульона. Овкусете със сол и черен пипер.

След като зеленчуците са готови, махнете супата от огъня и я пасирайте. Внимателно добавете сметаната и оставете на котлона да къкри още минута-две.

Снимка: istock

Вижте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай