Готварство

Зеленчукова крем супа от Тоскана

25 Юли 2019 | 12:47 |
Рейтинг:
5 от 1 гласа
Време на приготвяне: 60 минути Порции: 6
Зеленчукова крем супа от Тоскана

Продукти:

  • 1 голяма консерва сварен боб
  • 1 голяма глава лук
  • 1 морков
  • 1 стрък целина
  • 1 скилидка чесън
  • 1 щипка сол
  • 1 щипка черен пипер
  • 1 щипка розмарин
  • 1 л зеленчуков бульон
  • 1 малка кофичка заквасена сметана
  • 2-3 супени лъжици олио

Приготвяне:

Предварително в блендер се пасират лукът, целината, морковът и скилидката чесън. През това време в голяма дълбока тенджера се загрява мазнината. В нея се изсипва пасираната смес и се остава да покъкри на среден огън докато се сгъсти леко.

След това се добавя и маслото. Разбърква се добре и се добавя отцеденият и изплакнат боб. Залива се с разтворения бульон. След това се добавят и всички подправки. Супата се разбърква добре и се похлупва под капак да покъкри 20-ина минути.

Накрая цялата супа се пасира или в блендера, или с пасатор. Прибавя се заквасената сметана и се сервира гореща.

Снимка: iStock

Вижте още: