Готварство

Пролетна супа със спанак и коприва

20 Фев 2018 | 06:14 |
Рейтинг:
5 от 1 гласа
Време на приготвяне: 60 минути Порции: 6
Пролетна супа със спанак и коприва

Продукти:

  • 300 г спанак
  • 200 г коприва
  • 2 глави лук
  • 1 яйце за застройка
  • ½ чаша ориз
  • 1 щипка сол
  • 1 щипка черен пипер
  • 2-3 стръка пресен магданоз
  • 1 шепа маслини
  • 4-5 супени лъжици олио
  • 3 лъжици кисело мляко
  • крутони

Приготвяне:

Загрейте мазнината в дълбока тенджера. В нея задушете зеленолистните зеленчуци заедно с лука, докато омекнат. Разбърквайте ги, за да не загорят. Залейте с гореща вода до ръба на тенджерата, след което добавете и ориза. След като оризът се свари е ред на застройката. Бавно добавете яйцето и киселото мляко, разбърквайки. Последни прибавете подправките и маслините. Гарнирайте със ситно нарязан магданоз и сервирайте с крутони.

Снимка: iStock

Вижте още: