Пикантна доматена супа

18 април 2007 | 10:12 | Аз жената
Добави в любими
1 буркан белени домати
3 супени лъжици олио
500 г свинско филе
1 глава кромид лук
3 скилидки чесън
1 супена лъжица доматено пюре
½ чаена лъжичка лют червен пипер
2 чаени лъжички млян кимион
сол

Продукти
Приготвяне

 Разбиваме в пасатора доматите заедно със сока. Сгорещяваме олиото и запържваме цялото парче месо от всички страни. Изваждаме го в чиния. В същата мазнина нарязания на ситно лук. Прибавяме счукания чесън, доматеното пюре, лютивия червен пипер, кимиона, мления черен пипер и задушаваме 1 минута, като бъркаме.

Слагаме сместа в тенджерата, наливаме приготвения бульон и доматите, слагаме нарязаните чушки. Прибавяме месото и варим 15 минути. Изваждаме месото, нарязваме го на тънки ивички и го връщаме в тенджерата. Варим до готовност. Прецеждаме супата. После връщаме месото и подправяме със сол и черен пипер на вкус.


Сервираме супата с колелца червен лук и настърган кашкавал. Отделно поднасяме препържени кубчета хляб.

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай