Меню

Студена крем супа с моркови и джинджифил

6 юни 2016 | 11:50 | Михаела Лазарова
Добави в любими
2 супени лъжици зехтин
1 голяма глава лук
малко парче обелен и настърган корен от джинджифил
2 скилидки чесън
2 кг моркови 
6 чаши зеленчуков бульон, плюс допълнително количество, ако е необходимо
Сол и черен пипер
Сметана или кисело мляко
180 мин.

  • Порции: 4

Продукти
Приготвяне

Загрейте мазнината в тигана и задушете нарязаният лук. След това добавете към него и нарязаните чесън и джинджифил. След минута-две сложете и морковите, заедно с бульона. Когато супата заври, намалете котлона и гответе на тих огън, докато морковите омекнат.

Когато са готови снемете тенджерата от котлона и оставете да се охлади малко. Пасирайте добре, овкусете със сол и черен пипер, прехвърлете в купа и поставете супата за 2 часа в хладилника. Преди да сервирате може да добавите малко сметана или кисело мляко.

Снимка: iStock

Вижте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай