Меню

Доматена крем супа с карамфил

18 октомври 2019 | 08:27 | Илияна Николова
Добави в любими
4 чаши пресни нарязани домати
1 глава лук, нарязан
4 скилидки карамфил
2 чаши пилешки бульон
2 супени лъжици масло 
2 супени лъжици брашно
1 чаена лъжица сол
2 супени лъжици захар
50 мин

  • Порции: 4

Продукти
Приготвяне

В тенджера на средна температура смесете доматите, лука, карамфила и пилешкия бульон. Оставете да кипне. Намалете котлона и оставете да къкри за 20 минути, докато се смесят ароматите. Свалете супата от котлона. Пасирайте с пасатор. Прецедете излишните едри остатъци. В друга тенджера разтопете маслото на средна температура. В него добавете брашното. Разбърквайте добре, докато не останат никакви бучки. Гответе до бледокафяво. Внимателно добавете брашното към доматената крем супа и разбърквайте. Овкусете с малко захар и сол.

Снимка: iStock

Вижте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай