Меню

Крем супа с червена леща и домати

21 февруари 2020 | 05:52 | Илияна Николова
5 от 1 гласа
Добави в любими
1 супена лъжица зехтин

1 глава лук, нарязан

2 стръка целина, нарязани

1 морков, нарязан

1 скилидка чесън, пресован

½ супена лъжица кориандър

175 г червена леща

1,2 литра зеленчуков бульон

400 г домати, обелени и нарязани

2 супени лъжици доматено пюре

1 дафинов лист

За гарнировка:

4 супени лъжици кисело мляко

2 супени лъжици пресен кориандър, нарязан
60 мин

  • Порции: 4

Продукти
Приготвяне

Загрейте зехтина в тенджера. Запържете лука за няколко минути, като разбърквате да не загори. Добавете целината и моркова. Гответе за още 3 минути. Добавете чесъна, кимиона, кориандъра и разбърквайте за още 2-3 минути.

Добавете лещата, бульона, доматите заедно със сока им в тенджерата, дафиновия лист. Намалете котлона и оставете да заври под похлупак, наполовина затворен. Разбърквайте от време на време за около 25-30 минути.

Нарежете пресния кориандър на ситно и го смесете с киселото мляко.

Извадете дафиновия лист от супата. Пасирайте я с пасатор, докато добие гладка консистенция. Отново я върнете на котлона. Прибавете киселото мляко с кориандъра, разбъркайте и сервирайте.

Снимка: iStock

Вижте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай