Готварство

Грахова супа с гъби

14 Мар 2007 | 00:04 |
Рейтинг:
5 от 2 гласа
Време на приготвяне: 1 час Порции:
Грахова супа с гъби

Продукти:

  • За 4 порции:
  • пресни гъби, 100 г или сушени гъби 2-3 бр.
  • грах, консерва 850 г
  • растително масло, 30 мл (3 супени лъжици)
  • лук, 50 г (1 глава)
  • моркови, 50 г (1 бр.)
  • сол, на вкус

Приготвяне:


Начин на приготвяне:

Гъбите се почистват и измиват (сушените гъби се накисват за 1/2 час в студена вода), след което се нарязват на ивички и се варят до омекване. Прибавят се грахът и задушените в мазнината ситно нарязани лук и моркови. Супата се разрежда с 5 чаени чаши топла вода, посолява се и се вари на тих огън още 10-15 минути, след което се поднася.

Снимка: thinkstock