Готварство

Пилешка супа с яйца и подправки

19 Яну 2018 | 06:27 |
Рейтинг:
3 от 2 гласа
Време на приготвяне: 45 минути Порции: 4
Пилешка супа с яйца и подправки

Продукти:

  • 4 чаши пилешки бульон
  • 1 супена лъжица царевично нишесте
  • 4 големи яйца
  • соев сос
  • 1 щипка пресен джинджифил, настърган
  • 1 супена лъжица лимонов сок
  • 1 щипка черен пипер
  • 1щипка сол
  • 1 щипка канела
  • 2 зърна карамфил
  • 3-4 стръка пресен лук
  • 150 г настърган кашкавал

Приготвяне:

Загрейте бульона, ако имате готов. Ако предпочитате сварете домашен бульон от птиче месо и кости. Ако пък предпочитате бързия вариант, разтворете 2 кубчета пилешки бульон в тенджерата.

Нарежете на ситно лука. Настържете джинджифила. Разбийте яйцата в купа. Смесете ги с настъргания кашкавал и нишестето. След като водата кипне, сложете лука и варете малко, докато омекне. След това бавно излейте яйцата. Ще се получат дребни парцали.

Разбърквайте, докато добавяте и подправките, соевия сос, лимоновия сок. Варете няколко минути след като сте пуснали яйцата в бульона и свалете от котлона.

Още вкусни рецепти вижте на страницата ни във Фейсбук „Ръкохватки – лесни рецепти“

Снимка: iStock

Опитайте още: