Готварство

Мексиканска супа с пиле и авокадо

03 Апр 2019 | 06:30 |
Рейтинг:
Време на приготвяне: 45 мин Порции: 4
Мексиканска супа с пиле и авокадо

Продукти:

  • 4 броя царевични тортили, нарязани на жулиени
  • 1 и ½ супени лъжици зехтин
  • 1 глава бял лук, нарязана
  • 8 скилидки чесън, нарязани на тънко
  • 4 люти чушки, нарязани
  • 350 г пилешки гърди, нарязани на малки кубчета
  • 500 мл пилешки бульон
  • ¼ чаша сок от лайм
  • 1 домат, нарязан на ситно
  • сол и черен пипер
  • 1 авокадо, обелено и нарязано на жулиени
  • ¼ чаша пресен кориандър, ситно нарязан

Приготвяне:

Подредете тортилите върху хартия за печене и печете за 3 до 5 минути. Отделно в голяма тенджера запържете в загрятата мазнина лука и чесъна за около 5 минути. Добавете пилешкото, бульона, сока от лайм, домата, чушките, солта и пипера. Гответе с разбъркване за 5 минути. Добавете авокадото, увеличете котлона. Варете за още десетина минути, не повече. Овкусете с подправките и сервирайте всяка порция, гарнирана с няколко тортили.

Снимка: iStock

Вижте още: