Готварство

Моцарела пане

25 Авг 2014 | 16:15 |
Рейтинг:
5 от 1 гласа
Моцарела пане

Продукти:

  • 500 г моцарела
  • 2 чаши олио
  • 150 мл бира
  • 5 бр яйца
  • 1 чаша галета
  • 1 чаша брашно
  • 2 чаени лъжици сол

Приготвяне:

Най-напред сложете моцарелата в камерата за около 20-30 минути, за да бъде максимално стегната, когато я панирате.

Отделете жълтъците от белтъците. Разбийте жълтъците с бирата и след това прибавете брашното и бъркайте с миксер до получаване на гъста, хомогенна каша.

Отделно разбъркайте белтъците на сняг. Добавете им щипка сол – така белтъците бухват най-добре и се запазват по-дълго бухнали. След това внимателно ги добавете към сместа с жълтъците.

Загрейте мазнината в дълбок тиган на средна температура. Извадете моцарелата от камерата и внимателно, но бързо оваляйте хубаво всяко парче в сместа, а след това в галетата. Ако искате по-дебела и пухкава панировка оваляйте топките моцарела по два пъти в сместа и галетата.

Пържете на маслена баня в дълбок тиган, докато моцарелките добият тъмнозлатист цвят и станат хрупкави. Поднесете с гарнитура от домати и босилек.

Време за приготвяне: 45 минути

Още по темата

Снимка: Thinkstock