Печени червени картофи с мед
04 Юли 2015 | 16:15 | Илияна Николова Време на приготвяне: 45-50 минути Порции: 8
Продукти:
- 500 г червени картофи
- 2 супени лъжици нарязан на кубчета лук
- 2 супени лъжици масло, разтопено
- 1 супена лъжица мед
- 1 чаена лъжица горчица
- 1 щипка сол
- 1 щипка черен пипер
- 1 щипка магданоз
Приготвяне:
Загрейте фурната до 200 градуса. Намазнете тавичка за печене с незалепващо покритие.
Поставете нарязаните на едро картофи на дъното на тавичката. Покрийте със слой кромид лук.
В малка купа смесете разтопеното масло, меда, горчицата, солта и черния пипер. Поръсете картофите и лука с тази смес. Поръсете с магданоза.
Печете в загрята фурна за около 35 минути или докато картофите хванат лека коричка.
Снимка: iStock
Опитайте още: