Меню

Пълнени гъби с бекон, лук и синьо сирене

4 януари 2016 | 17:03 | Илияна Николова
5 от 1 гласа
Добави в любими
3 ленти бекон, пушен
6 бр едри гъби
1 супена лъжица масло
½ глава лук, нарязан на кубчета
1 скилидка чесън, нарязан на ситно
100 г крема сирене
100 г синьо сирене
1/3 чаша галета
40 мин.

  • Порции: 6

Продукти
Приготвяне

Запържете бекона в сгорещена мазнина на умерен огън, докато стане хрупкав. Отцедете го върху кухненска хартия.

През това време махнете пънчетата на предварително измитите гъби. Нарежете пънчетата.

Към бекона добавете маслото. Когато се разтопи прибавете лука, чесъна, стъблата на гъбите. Гответе като разбърквате непрекъснато. Лукът ще се карамелизира за около 15-20 минути.

Междувременно загрейте фурната на 180 градуса. Намазнете малка тавичка за печене със спрей за готвене.

След като сместа от тигана е напълно изстинала я пасирайте в блендер или с пасатор като към нея прибавите крема сиренето, синьото сирене и галетата. Напълнете чадърчетата на гъбите с тази смес.

Подредете гъбките в подготвената тавичка и печете за около 15 минути.

Снимка: iStock

Опитайте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай