Готварство

Пресни запечени картофи с пармезан

21 Юни 2019 | 06:02 |
Рейтинг:
5 от 2 гласа
Време на приготвяне: 50 минути Порции: 2-3
Пресни запечени картофи с пармезан

Продукти:

  • 1 кг картофи
  • 5 скилидки чесън
  • 1 чаена лъжичка суха мащерка
  • 1/2 чаена лъжичка сух риган
  • 1/2 чаена лъжичка сух босилек
  • 1/3 чаша прясно настърган пармезан
  • 2 супени лъжици масло
  • сол и черен пипер

Приготвяне:

Измийте картофите и ги нарежете на малки парчета или ги оставете цели (ако са малки). Сложете ги в тавичка за печене, която е предварително леко намазнена с олио или зехтин. Добавете към тях сол, черен пипер, нарязания чесън, сухите подправки и маслото.

Печете в предварително загрята фурна на 200 градуса. Когато картофите са почти готови, може да ги поръсите с настъргания пармезан и да запечете за още няколко минути.

Снимка: iStock

Опитайте още: