Меню

Брускети с гъби и пармезан

17 август 2016 | 07:19 | Михаела Лазарова
5 от 1 гласа
Добави в любими
1 франзела или друг малък хляб по ваш избор
800 г пресни печурки
сол, черен пипер
70 г пармезан
масло или зехтин
1 скилидка чесън
30 мин.

  • Порции: 10-12

Продукти
Приготвяне

Загрейте добре тигана, в който ще задушават гъбите. Разтопете малко масло или добавете зехтин, след което сложете нарязаните гъби и лук. Когато са готови, може да ги овкусите със сол и черен пипер. 

Нарежете хляба на филийки и намажете всяка с малко количество зехтин. Запечете ги леко в предварително загрята фурна на 200 градуса. Когато са готови, натъркайте всяка със скилидка чесън. Така ще попият ароматана подправката. Сложете върху филийките от гъбите и отгоре настържете малко пармезан. 

Снимка:

Опитайте и:



Как бихте оценили рецептата?
Коментирай