Меню

Испански омлет с чоризо

31 август 2016 | 12:10 | Михаела Лазарова
3 от 2 гласа
Добави в любими
50 г масло
1 глава лук
100 г сирене по ваш избор
200 г салам чоризо
2  картофа
8-10 яйца
10 големи яйца, разбити
няколко стръка магданоз
сол, черен пипер
45 мин.

  • Порции: 3

Продукти
Приготвяне

Загрейте фурната на 180 градуса. В тиган, който става и за печене във фурна или в малка кръгла тавичка, разтопете една бучка масло. След това задушете нарязания лук. Добавете нарязаните салам, картофи (по желание може предварително да сварите картофите), сол и черен пипер.

Когато картофите са готови, може да сложите и разбитите яйца, заедно с магданоза. След 2-3 минути поръсете със сирене и запечете омлета до готовност. 

Снимка: istock

Опитайте и:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай